Ting å vedde på i 2016

Julematen er fortært og rakettene skutt opp, og 2016 står for døren med nye spillmuligheter i sportens verden. 2015 var på mange måter et mellomår uten noen store mesterskap. Situasjonen er derimot annerledes i 2016, ettersom både Fotball-EM og Sommer-OL står på programmet. For de vintersportinteresserte er det også VM i skiskyting på hjemmebane i Holmenkollen, og hos bet365 finner du alle tipping tips du trenger. Denne artikkelen skal derfor prøve å belyse enkelte ting du kan ta med deg inn i det nye året, sånn at du kan oppnå et pent overskudd på tippetipsene dine.

Lagidretter vs. Individuelle idretter

Det er ingen tvil om at lagidretter er mer populært å sette penger på, men det kan ofte være gode gevinster å hente på mer marginale individuelle idretter. Spesielt gjelder dette hvis du ønsker å spille på favoritter, som ofte har en ganske høy vinnerodds i blant annet tradisjonelle vinteridretter som langrenn, skøyter, skiskyting, alpint og hopp. Husk at spillmulighetene som tilbys av bettingselskapene ofte er særdeles mangfoldige, noe som betyr at du kan satse på mer marginale vinteridretter. De store massene har en tendens til å følge i flokk, og en dyktig gambler er kjennetegnet av at vedkommende klarer å finne odds som står godt i markedet. I et patriotisk land som Norge er det ofte uklokt å satse penger på at nordmenn skal gå av med seieren, ettersom disse har en tendens til å bli overvurdert av et hjemmepublikum og oddssetterne. Sjekk hvordan føreforholdene er, og om det har vært mye reising involvert. På slutten av skisesongen forekommer det vanligvis mange merkelige resultater og favorittfall, særlig i verdenscuprenn som arrangeres i Asia, ettersom enkelte utøvere velger å droppe disse.

Ting å tenke på ved de store arrangementene

Det er allikevel ikke til å stikke under en stol at de fleste nordmenn kommer til å satse store penger på Fotbal-EM og Sommer-OL. Som en gambler bør du alltid tenke over hvor det er mest penger å hente. I Sommer-OL er det riktig nok få norske forhåndsfavoritter, men vi anbefaler at du spiller mot strømmen. Det kan derfor være lurt å sette penger på at et annet land skal vinne kvinneturneringen i håndball. I de individuelle idrettene bør du holde deg til å gjette riktig vinner, og ikke kaste bort tid og penger på eventuelle scenarioer som kan skje i løpet av konkurransen.

Rio de Janeiro viser seg forhåpentligvis fra sin beste side i løpet av sommerens OL.

Bilde: José Fernandez Jr.

EM i fotball kommer sannsynligvis til å overstige interessen til Sommer-OL, men her kan det være lurt å fokusere på de tidlige rundene. I et utvannet EM, hvor hele 16 av 24 lag går videre fra gruppespillet, kommer det garantert til å bli en del uavgjortkamper i de innledende fasene. Det anbefales også å fokusere på kamper mellom de mindre nasjonene, ettersom oddsen er best her. De store nasjonene og avsluttende sluttspillkampene er det mindre hensikt å sette store beløp på. Her kan det være lurt å spille mer for fornøyelsens skyld, og satse små beløp på enkelthendelser i kampene. En ny biteskandale kommer helt sikkert til å bli godt betalt, men det er nok heller tvilsomt om dette kommer til å skje.